Hoppa till sidans innehåll

Ingen skolhandboll

02 JUL 2019 23:07
Efter att antal år med minskat intresse för skolhanbollen har styrelsen i VHF beslutat att lägga ner skolhandollen.
  • Skapad: 02 JUL 2019 23:07

Handbollsföreningen har under 50 år arrangerat skolhandboll för barn och ungdomar i grundskolan inom Vadstena kommun. Turneringen har genomförts i avsikt att introducera handbollen för de som inte kommer i kontakt med sporten i sin vardag samt att rekrytera nya aktiva medlemmar till Vadstena Handbollförening. Skolhandbollen kräver mycket av våra engagerade föräldrar i tid, planering och organisation.

Under de senaste 5 åren har vi  sett ett minskat antal deltagande år för år. De som deltar i turneringen är i huvudsak redan föreningsaktiva inom handbollen, det vill säga barn och ungdomar som redan tränar och tävlar i Vadstena Handbollförening. Trots en satsning med stöd av medel från Vadstena Sparbanks ovationsfond föregående år ser vi inte att dagens barn och ungdom attraheras av turneringen som de tidigare gjort. Skolhandbollen blir som vi tidigare konstaterat, en aktivitet för några av de redan föreningsaktiva.

Det minskade antalet deltagande i förhållande till det stora arbetet föräldragruppen har gjort att vi inom Vadstena Handbollförenings styrelse tagit beslutet att lägga ner skolhandbollen från och med i år. Vi kommer under hösten tillsammans med föreningens ledare försöka arbeta fram ett annat koncept för att introducera och rekrytera nya barn och ungdomar till vår verksamhet.

/ Styrelsen Vadstena HF

 

Skribent: Nicklas Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

VHF:s sponsorer:

Guldsponsor:

 

Silversponsorer:

 

 

Bronssponsorer:

 

 

 

Klostersponsor:

 

Slottssponsor:

 

Birgittasponsorer:

 

 

 Skyltsponsorer

 

 

 

.

Postadress:
Vadstena HF - Handboll
Skänningegatan 29B
59231 Vadstena

Besöksadress:
Skänningegatan 29B
59231 Vadstena

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info